A Hajósi Pincefalu

Hajósi Pincefalu

A Hajósi Pincefalu a Hajós-Bajai borvidék egyik kiemelkedő borászati központja, ahol számos családi pince található. A pincefalu gazdag hagyományokkal rendelkezik, és a helyi borászok odaadó munkájának köszönhetően számos díjnyertes bor kerül ki innen évről évre.

A pincefaluban a hagyományos pincék mellett modern, nagyobb léptékű borászatok is találhatóak, amelyek borkóstolókkal várják az érdeklődőket. A helyi borászok palettáján népszerű vörös fajták a kadarka, a kékfrankos, a zweigelt, a cabernet sauvignon és a merlot, fehérborok terén a cserszegi fűszeres, a kövidinka, a generosa, az olaszrizling és többek között a zöld veltelini is megtalálható a választékban.

A pincefaluban található borászatok mindegyike személyes odafigyeléssel és kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozik, hogy a lehető legjobb borokat készítsék. A Hajósi Pincefalu borai között megtalálhatóak a friss, gyümölcsös fehérboroktól és roséktól kezdve a silleren át a testes, karakteres vörösborokig számos különböző stílus és ízvilág képviselői.

A Hajósi Pincefalu borai évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és egyre többen fedezik fel a terület kiváló borászatait. Ha a Hajósi borvidék boraira vagy kíváncsi, mindenképp érdemes ellátogatni a Hajósi Pincefaluba és megkóstolni a helyi borászok különleges nedűit.

A pincefaluban számos programmal várják az ide látogató vendégeket a helyi borászok. Már több éve megrendezésre kerül a Tavaszi Pincenyitogató, a Nyári Fröccsözön, az őszi Szüreti Pincenyitogató, a Tökös Pincenyitogató és az Ádventi Pincenyitogató is. 2023-ban 41. alkalommal kerül megrendezésre a Pincefalu legnevesebb rendezvénye, az Orbán Napi Borünnep is. A szervezett programokon kívül a borászok egyéni programokkal, borvacsorákkal és borkóstolókkal is várják vendégeiket a hangulatos és családias hangulatú pincéikben. Egy hétvégi sétálgatás során a pincefaluban számos nyitott pincébe térhetünk be, ahol a pincegazdák finom borokkal várják a kóstolni vágyókat.

Útbaigazításért és információkért érdemes betérni a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontba, ahol Keddtől vasárnapig 10:00 és 17:00 között kézségesen segítenek a betérő vendégeknek.

A Hajósi Pincefalu egy igazi gyöngyszem a Hajós-Bajai borvidéken, amelynek kiváló borai és lenyűgöző természeti környezete élményt nyújt minden ide látogató számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megosztás:

További bejegyzések

Hajós Bajai Borvidék

A Hajós-Bajai Borvidék

A Hajós-Bajai borvidék a Duna bal partján helyezkedik el, Szerbia déli határa mentén, a Duna-Tisza közében található. Központja Baja, amely 20 km-re van Szekszárdtól, 60

Borválasztási tippek

Borválasztási tippek 1. rész

A borválasztás izgalmas és összetett folyamat, amelyet a legtöbb ember csak néhány szóban összefoglalva próbál megoldani. Azonban, ha valóban ki szeretnénk választani a tökéletes bort,

Hajósi Kövidinka

A Kövidinka Szőlő

Eredete: A Kövidinka fehér szőlőfajta. Feltehetőleg a Balkán-félszigetről származik, és elsősorban Magyarországon, Szerbiában, Montenegróban és Macedóniában honos. Az eredete azonban nem teljesen ismert, és a