Tudástár

Tudj meg többet a borokról, szőlőfajtákról és elkészítési módszerekről.

Hajós Bajai Borvidék
Tudástár
kiskelcsi

A Hajós-Bajai Borvidék

A Hajós-Bajai borvidék a Duna bal partján helyezkedik el, Szerbia déli határa mentén, a Duna-Tisza közében található. Központja Baja, amely 20 km-re van Szekszárdtól, 60

Elolvasom »
Borválasztási tippek
Tudástár
kiskelcsi

Borválasztási tippek 1. rész

A borválasztás izgalmas és összetett folyamat, amelyet a legtöbb ember csak néhány szóban összefoglalva próbál megoldani. Azonban, ha valóban ki szeretnénk választani a tökéletes bort,

Elolvasom »
Hajósi Kövidinka
Tudástár
kiskelcsi

A Kövidinka Szőlő

Eredete: A Kövidinka fehér szőlőfajta. Feltehetőleg a Balkán-félszigetről származik, és elsősorban Magyarországon, Szerbiában, Montenegróban és Macedóniában honos. Az eredete azonban nem teljesen ismert, és a

Elolvasom »
Cserszegi fűszeres szőlő
Tudástár
kiskelcsi

Cserszegi Fűszeres Szőlő

A cserszegi fűszeres egy fehérbor fajta, amelyet Magyarországon termesztenek, és a Hajós-Bajai borvidéken is népszerű és igen elterjedt. A cserszegi fűszeres egyedülálló ízvilágáról ismert, amelyben

Elolvasom »
Rosé borok
Tudástár
kiskelcsi

Rosé borok

A rosé borok egyre népszerűbbek világszerte, köszönhetően azoknak a különleges ízvilágoknak és aromáknak, amelyeket kínálnak. A rosé borokat a vörös és a fehér borok közötti

Elolvasom »
Oxidatív erjesztés
Tudástár
kiskelcsi

Oxidatív erjesztés a borászatban

Az oxidatív erjesztés az egyik legfontosabb folyamat a borászatban, amely a borok ízének, színének és illatának kialakításában játszik kulcsszerepet. Az oxidatív erjesztés során a mustot

Elolvasom »
Reduktív erjesztés
Tudástár
kiskelcsi

Reduktív erjesztés

A reduktív erjesztés az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a fehér– és rozéborok készítése során. Ennek a folyamatnak az alapja az, hogy a mustot és a

Elolvasom »